Для тих, хто щодня ламає голову над ранковим меню, ми пропонуємо три класичні, прості у приготуванні сніданки: французький, британський та український. Так щоб корисно, поживно й очам мило, адже ранок – це передовсім натхнення й наснага на увесь день. Кухарі луцького «Карамель кафе» компанії ГРАНД ПЕРСОНА люб’язно погодились проілюструвати ранкове розмаїття смаків.

АРОМАТИ РАНКУ

аромати ранку

аромати ранку

Традиційний французький сніданок легкий, поживний та солодкий. Він пахне романтикою, адже зазвичай французи квапляться прокинутись раніше за коханих і вирушити до найближчої хлібної крамниці по свіжі багети чи круасани. Найкраще вони смакують із філіжанкою кави, джемом та свіжими фруктами. Французи ніколи не пропускають сніданків і навчають поживно харчуватись своїх діток, часто готуючи їм уранці гарячий шоколад до хрумкого багета.

АРОМАТИ РАНКУ

Британський сніданок – це феєрія розмаїття. Він неодмінно складається зі смажених яєць з беконом, квасолі, грибів та помідорів, тостів, масла, сосисок, смаженої картоплі. І цей ряд можна продовжити млинцями та пудингами. Уже від самого його вигляду стаєш ситим.

аромати ранку

Українці полюбляють починати ранок зі смажених сирників із сметаною чи з ягідним джемом. Швидкі у приготуванні, поживні та смачні, вони не поступаються славетному чизкейку. А завдяки солодкому смаку та соковитим ягідкам наповнюють ранок гарним настроєм.

аромати ранку

Ідей для вашого ранку!

Почніть ранок із домашнього сиру, а ще з нього можна приготувати запіканку, а ще заправити йогуртом чи сметаною, наповнити родзинками, джемом чи ягодами і всім-всім, на що вистачить вашої фантазії. Сир збагатить ваш організм білками, які засвоюються, кальцієм, вітмінами B1, B2, PP, С. Він чудово впливає на серцево-судинну систему, зміцнює кісткову тканину, корисний при лікуванні ожиріння, є дієтичним продуктом, сприяє виробленню гемоглобіну та поліпшує регенераційну здатність нервової системи.

Створіть сонячний сімейний настрій, приготувавши яйця на сніданок. Цей чудовий продукт наситить організм білками та вітамінами групи B. Яєчний сніданок корисний як для дорослих, так і для дітей. Яйця поліпшують регенерацію клітин нервової системи та пам’ять. Вони багаті на холін, вітамін групи В, який впливає на вуглеводний обмін, регулюючи рівень інсуліну, сприяє транспортуванню жирів у печінці, роботі нервових клітин. Яйця дуже корисні для зору.

У Європі та США популярно пропонувати на сніданок грецький йогурт – продукт, виготовлений з овечого молока та доведений до специфічної густої консистенції шляхом фільтрації. За доволі високої поживності грецький йогурт містить значно менше жирів, ніж йогурт звичайний. Це традиційна східносередземноморська страва, яку часто використовують для приготування закуски чи десертів. Рекомендуємо грецький йогурт із додаванням солодких фруктів чи сухофруктів – такий сніданок є корисний, поживний та дієтичний, а його солодкава нотка створить настрій на увесь день.

Круп’яний сніданок завжди запашний та різноманітний. Каші на воді, молоці, заправлені йогуртом, з какао, ягодами чи з іншими топінгами на будь-який смак вам ніколи не набриднуть. Вони багаті на складні вуглеводи, що надовго забезпечують організм енергією, клітковину, яка чистить кишківник, вітаміни групи В, магній, кальцій, фосфор, залізо та корисні мікроелементи, такі як цинк, мідь та марганець, а тому без перебільшення є джерелом здоров’я, краси та гарного настрою. Приготуйте на сніданок солодку кашу з фруктами чи солону з салатом, і ваш організм буде насичений енергією та поживними речовинами тривалий час!

текст: Ірина Хевпа, фото: Ірина Гуртовенко

[ultimate_spacer height=”75″ height_on_tabs=”50″ height_on_mob=”50″]

поділитися

847 views

[ultimate_heading heading_type=”customizable” heading_content=”Популярні записи | дизайн” heading_typography_type=”google_fonts” main_heading_font_size=”14″][/ultimate_heading]
verte

There is 1 comment on this post
  1. Серпень 18, 2016, 2:22 pm

    […] Ірина Хевпа, фото: Ірина […]