Горіхи – продукт не лише смачний, а й корисний. Їх використовують у приготуванні випічки, м’ясних страв, салатів, соусів, або ж просто їдять сирими чи підсмаженими.

ЗА ЩО МИ ЛЮБИМО ГОРІШКИ?

горіхи

Мигдаль – для крові.
Високий вміст калію і низький – натрію допомагає мигдалю регулювати кров’яний тиск.
6-8 горішків вдень

горіхи

Арахіс – для серця.
Речовина «поліфенол» діє як антиоксидант і допомагає організму зберігати молодість серцево-судинної системи, яка швидко старіє під впливом стресів.
15-20 горішків на день

горіхи

Волоський горіх – для шлунку.
Речовини, що містяться у горіхові, нормалізують кислотність шлункового соку.
8-11 горішків на день

горіхи

Фісташки – для крові.
Дослідження довели семикратне скорочення шкідливих бляшок холестеринів в судинах при регулярному споживанні фісташок.
10 горішків на день

горіхи

Кеш’ю – для зубів та ясен.
Ще в древніх індійців при зубних болях і кровоточивості ясен використовували тертий горіх, який у вигляді пасти накладали на больові ділянки.
16-18 горішків на день

горіхи

Фундук – для мозку.
Амінокислота «холін» сприятливо впливає на роботу головного мозку.
8-10 горішків на день

горіхи

горіхи

Для того, щоб смак горіхів був насиченим, важливо правильно їх зберігати. Найбільш поширеними в нас є волоські горіхи та фундук. Якщо кеш’ю, арахіс, мигдаль і фісташки ми купуємо рівно стільки, щоб вистачило на раз з’їсти чи додати до страви, то зберігання волоських горіхів – обов’язкова традиція сезону.

горіхи

Як зберігати полущені горіхи?

Волоські горіхи містять багато жирів та ефірних масел, тому при зберіганні в дуже теплому місці вони стають гіркими. Перед тим, як зберігати горіхи, їх необхідно підсушити в ледь нагрітій духовці протягом години, щоб забрати зайву вологу і дати схолонути при кімнатній температурі. Після того, як вони будуть підсушені, їх потрібно висипати у мішечок із тканини і зберігати в сухому прохолодному місці.

Цікавим способом зберігання лущених волоських горіхів є їх заморожування в герметичних контейнерах чи поліетиленових кульках. Розкладіть горіхи порціями в мішечки і зберігайте їх протягом цілого року, використовуючи, як буде потреба.

Можна використовувати також скляні баночки, для цього їх краще простерилізувати протягом 15-20 хвилин, наповнити горіхами і міцно закрити кришкою.

! Термін зберігання горіхів залежить від умов і вологості, яка є головним ворогом ядра горіха.

текст: Юлія Бєловицька, фото: Ірина Гуртовенко

[ultimate_spacer height=”75″ height_on_tabs=”50″ height_on_mob=”50″]

поділитися

952 views

[ultimate_heading heading_type=”customizable” heading_content=”Популярні записи | дизайн” heading_typography_type=”google_fonts” main_heading_font_size=”14″][/ultimate_heading]
verte