У нас працюють різні люди, зі своїми характерами та принципами, але саме вони і є творцями душевної атмосфери. Ми намагаємося максимально налагодити зв’язок і створити комфортні умови як для гостей, так і для працівників…

матеріал: Plateful #010

ЦІНУЙТЕ КОМФОРТ I ЗДОРОВИЙ МІКРОКЛІМАТ!

Місто – це люди, зі своїми вподобаннями, стереотипами, смаками. Саме вони вирішують долю того чи іншого закладу. Напевно, звичними стравами в невеликому місті не здивуєш, та й із бабусиними традиціями не посперечаєшся. Або навпаки: заморські делікатеси теж навряд чи всім сподобаються. Люди відвідують ресторани, кафе.., щоб відпочити від буденності й скуштувати зрозумілу та смачну їжу. Тому концепцією найпершого закладу я обрав улюблену багатьма піцу, — розповідає нам Роман Дідицький, власник сім’ї ресторанів Classiс у Ковелі.

Вже 15 років ми пропонуємо нашим гостям апетитні страви, позитивні емоції, нові смаки. За цей час було відкрито мережу піцерій Classiс, Ковельську броварню та кондитерську Éclair café. Усі заклади – різні за ідеєю, але об’єднує їх тепла атмосфера та любов до своїх особливих гостей.

Особливі гості

Ковель – невелике місто, у нас немає жодного вищого навчального закладу. І туристичним його назвати важко. Найвідвідуванішим місцем саме туристів є вокзал, де всі кудись поспішають. А наші заклади не розраховані на швидкість, у них люди відпочивають.

Отже, особливими гостями нашої мережі є жителі Ковеля. За стільки років із ними склалися по-сімейному теплі стосунки – нам довіряють! А це дуже важливо в ресторанній справі. Коли ми вводимо в меню нові страви, гості вже з цікавістю очікують і підтримують зміни. Хоча інколи вимагають повернути їхні улюблені позиції. Ми щирі з гостями. Відкрита кухня свого часу мала вражаючий ефект. Зали облаштовані так, щоб люди могли бачити практично всі процеси, що відбуваються на кухні, в яких умовах працюють наші працівники, де і як готуються страви.


Позитивна атмосфера

Саме атмосфера – магічна складова багатьох закладів. Але не кожному вдається досягти цієї тонкої грані в спілкуванні між персоналом та гостями закладу.

У нас працюють різні люди, зі своїми характерами та принципами, але саме вони і є творцями душевної атмосфери. Для офіціантів гості закладу – це їхні гості, яких зустрічають з усмішкою, а кухарі передають свій настрій разом із приготовленими стравами в зал… Працівники повинні отримувати задоволення від роботи.

Професія кухар – це не лише приготування страв. Це 13 годин на ногах, це дихати випарами від страв, що готуються одночасно, це швидкий темп і постійні стреси… Тому дуже важливі умови праці! Ми намагаємося максимально налагодити зв’язок і створити комфортні умови для працівників. Одяг та взуття підбираємо з натуральних матеріалів. Для того щоб повітря завжди було чистим та свіжим, як на кухні, так і в залах, ми змінили вентиляційну систему на поліпшену, з рекуперацією. Завдяки пароконвектору «Rational» полегшуємо процеси приготування різних страв. Кухарі мають можливість працювати на найкращому обладнанні, за сучасними технологіями sous vide, josper. Безупинний розвиток персоналу – це нова культура закладів, нова культура страв у нашому місті.

Якісні продукти

Так склалося, що здоровий спосіб життя став звичним  для мене, напевно, тому, що завжди любив спорт. Якщо раніше це було як хобі, то сьогодні все по-іншому. Я беру участь у проекті зіркового тренера Андрія Хомицького, відповідно систематично займаюся спортом і харчуюся за всіма правилами, під контролем. Вранці пробіжка або спортзал, обов’язково споживання достатньої кількості води протягом дня і до дрібниць продумане меню. В такому режимі починаєш приділяти увагу здоров’ю, і не лише своєму. Не всі чомусь задумуються про якість продуктів, води, повітря, яким дихають, сприймають усе як належне.

Їжа – це задоволення, але без якості воно сумнівне й короткочасне. Сьогодні популярно використовувати регіональні продукти, та, як на мене, це не просто тренд – ця ситуація обумовлена багатьма факторами. По-перше, доступна ціна продуктів – доступна ціна страв, усе чесно. По-друге, хочеться підтримати українських виробників. По-третє, вирощені на території, де ми живемо, продукти більш корисні, ніж привезені. Саме тому пасту ми готуємо з твердих сортів пшениці, зібраної на волинських землях. Сири до піци чи пасти, такі як рикота, моцарела, качіо кавало, замовляємо в місцевих виробників. І все це є. Потрібно шанувати та споживати своє.

Юрій Хазіпов, бренд-шеф сім’ї ресторанів Classic: «Бажання розвиватися самим і допомагати розвиватися іншим – гармонія співпраці в багатьох розвинутих країнах. Потрібно постійно вдосконалюватися та рухатися вперед. В Україні дедалі більше закладів використовують регіональні продукти. І це правильно. Таким чином налагоджується зв’язок з виробниками,  формуються особистісні стосунки, з’являється довіра, автоматично поліпшується якість. Підтримка місцевих виробників дає поштовх до розвитку, створення альтернативної та нової продукції, веде до вдосконалення виробництва.Приємно, що зростає зацікавленість і наших гостей у якісних, справжніх, сезонних продуктах».

Піцерія Classic, м. Ковель

фото: Ірина Гуртовенко

поділитися

переглядів: 376

Популярні записи | дизайн
Микола Гуртовенко