Всі ми знаємо найпопулярнішу у світі страву, яка дає змогу смачно та швидко поїсти – піца. Якщо хочете зрозуміти, чи вміють її готувати, замовляйте звичайну «Маргариту». В її найпростішому варіанті лише чотири основні компоненти: тісто, соус, сир та базилік. Зробити її смачною – неабияке мистецтво!

СПРАВЖНІЙ ВОГОНЬ! СПРАВЖНЯ ПІЦА!

Нашу розмову про середземноморську кухню, про таємниці приготування піци, звісно, про Італію продовжуємо в місці, де панує запах справжнього вогню, справжньої піци — у львівській «Фелічіті».

felichita1

felichita2a

felichita4

felichita7

felichita12

Навіть десяти номерів «Plateful» було б замало, аби розкрити тему середземноморської кухні, бо це ціла культура, — розповідає Віталій Бровін, директор мережі піцерій «Фелічіта», — я побував у багатьох регіонах, містах та селах Італії. Кухня там дуже різноманітна… це острівна, біляострівна, рибна, м’ясна, овочева…

felichita18

Ви погодитесь, якщо ми скажемо, що піца – це делікатес?

Це гастромистецтво, з усією вишуканістю делікатесів та високої кухні. Авторами цього гастрономічного винаходу є експресивні італійці. Саме тому в піці стільки багатогранності, емоційності та розмаїття. Важко уявити, що вона може набриднути.

Хто ж створює рецепти для ваших страв?

Я дуже люблю подорожувати і нові ідеї шукаю, переважно спілкуючись із шеф-кухарями в рідному їм середовищі. Наші рецепти – це класика італійської кухні. Ми запрошуємо кухарів з Італії в Україну. Вони надзвичайно емоційні люди, і це дуже плідна й цікава співпраця.

З яких  продуктів готуєте власне італійські страви?

Ми експериментуємо зі смаками, продумуємо нові цікаві варіації.  Для приготування піци використовуємо українське борошно, а загалом — італійські продукти.

Скажімо, соус «Наполі» — незмінний компонент і супероснова. До нього входять томатна пульпа з італійських помідорів, базилік та спеції. Готовий соус додаємо практично в усі страви: супи, пасту, піцу. Його смак нікого не залишає байдужим. Іноді наші гості просять принести кетчуп, а ми подаємо їм «Наполі».  Дивуються, захоплюються, випитують рецепт.

felichita15

Якщо говорити про м’ясні піци, то це салямі, прошуто кото або прошуто парма – традиційні та якісні продукти.  Для прошуто, наприклад, має значення місцевість, в якій його виробляють. Щоб називатися пармською шинкою, продукт повинен відповідати всім законодавчим нормам та умовам, саме в регіоні Парми, із застосуванням 100% натуральних інгредієнтів.

felichita20

Ну і важко не згадати про сири. Ми замовляємо їх в Італії.

  • Без моцарели годі уявити італійську кухню, наприклад, для піци «Маргарита» використовуємо тільки м’яку моцарелу з коров’ячого молока, як вимагає класичний рецепт.
  • А так, як італійці ніхто не вміє виготовляти пармезан.

felichita21

І головне – піца спечена в традиційній дров’яній печі!

felichita19

Справжній вогонь, справжня піца!

Шукайте смачну піцу в піцеріях «Фелічіта» у Луцьку, Львові, Буковелі та Нововолинську.
Також можете ознайомитися на сайті grandpersona.com.ua

фото: Ірина Гуртовенко

поділитися

переглядів: 199

Популярні записи | дизайн
Микола Гуртовенко