Найароматніші, найсолодші миті дитинства… Тоді мій світ був наповнений особливим ванільним запахом бабусинихбулочок із корицею, солодким подихом просто з печі її неймовірних пирогів з маком, а ще магічним булькотінням прабабусиної кави в турці, чарівним голосом дідуся, що супроводжував усі казкові історії, і… добротою. Мій світ був повен доброти, – ділиться з нами щасливими митями та теплими спогадами свого дитинства успішна модель Олена Жукова.

РЕЦЕПТ ДОБРИХ СПОГАДІВ
vivsianepechyvo1
Фото з архіву Олени Жукової

Усім серцем я любила свято Нового року. Для мене воно було найкращим дійством, яке можна собі уявити. В повітрі ніби літали маленькі феї і розпорошували кристали невимовної радості, приємних домашніх клопотів, голосного сміху і багато-багато того, що навіть важко описати словами.

«Татусю, пішли по ялинку! Виберемо найвищу, найкрасивішу, найпухнастішу!» — галасували ми з сестрою. Тато старанно виконував покладену на нього новорічну місію. Він терпляче йшов з нами на ринок і купував справжнісіньку велетенську ялинку, яку потім, закинувши на плечі, мов богатир із казки, волік додому.

vivsianepechyvo8А вдома продовжувалися чари. Аромат волоських горіхів з печі огортав нас своїм теплом і ніби шептав. На столі в рядок вишикувалися чудернацько-хвилясті коржі, що у вальсі з неймовірно ніжним кремом перетворювалися на найнезабутніший і найсолодший торт «Наполеон». Легкий фруктовий запах доносився із глечика з матусиним компотом, який так і манив: «Скуштуй, занурся в літню ностальгію!» Все пеклося, змішувалося, кипіло, говорило своїм особливим голосом, і здавалось, що я сама стаю частиною цього дивовижного виру.

Я обожнювала ранок Нового року. Цей винятковий момент, коли, прокидаючись від яскравих сонячних променів і сонно бредучи на кухню, розумієш, що, можливо, Дідусь Мороз не забув про мене і приніс милий пакуночок під ялинку. Ніколи не забував.

Скільки щастя та радості бачити під ялинкою сюрприз! З тих часів і моя любов до плюшевих ведмедиків, які часто були учнями в іграшковій школі чи пацієнтами у звіриній лікарні. А ще я обожнювала книжки, запах їхніх сторінок! Вже у перший день могла прочитати половину подарованої Дідусем книги. Але яка ж то була насолода! Ось так і виник особливий новорічний ритуал: захоплива книжка, шоколадні цукерки в блискучих обгортках і мандаринки, куди ж без них!

Спалахи дитячих вражень із роками ставали дедалі яскравішими. Вони заспокоювали, коли переповнювало хвилювання, надавали наснаги, коли світ придушував своєю реалістичністю. Тому вся магія дитинства живе в моєму серці ще й досі, сповна виринаючи в незабутні миті щастя.

vivsianepechyvo5

Олена запропонувала смачний рецепт печива, яким полюбляє не лише смакувати, а й дарувати друзям! А ще дала декілька рекомендацій для прихильників здорового харчування.

ДОМАШНЄ ВІВСЯНЕ ФІТНЕС-ПЕЧИВО

Інгредієнти:

100 г масла кімнатної температури
3/4 склянки (або 210 г) цукру
2 яйця
2 склянки (або 130 г) вівсяних пластівців
2 ч. ложки борошна
100 г перемелених через велику решітку волоських горіхів або арахісу
100 г родзинок

1. Всі інгредієнти з’єднати, добре вимішати. 2. Випікати при температурі 175°С 40–50 хвилин. Готовність печива перевіряти зубочисткою.

vivsianepechyvo6

! Прихильникам здорового способу життя рекомендую замінити цукор на солодкий екстракт із листя стевії. Він має протизапальну та  протимікробну дію, зміцнює імунітет, прискорює обмін речовин, виводить холестерин, уповільнює процеси старіння і знижує показники рівня цукру в крові. Тому цей натуральний підсолоджувачє цілком безпечним для хворих на цукровий діабет.

! Пам’ятайте, що екстракт стевії вдесятеро солодший за цукор. Тому зовсім маленька дрібка стевії, а саме 1/10 чайної ложки, еквівалентна одній чайній ложці цукру.

! Поласуєте здоровим і корисним варіантом вівсяного печива, якщо заміните масло і яйця на бананове пюре. Для цього потрібно лише почистити кілька спілих бананів від шкірки та ретельно розім’яти до однорідної маси.

vivsianepechyvo2

vivsianepechyvo4СМАЧНОГО!

Текст : Жукова Олена

Фото : Гуртовенко Ірина

поділитися

переглядів: 143

Популярні записи | рецепти
Микола Гуртовенко