Щоб підтримувати нормальний стан здоров’я, ми повинні вживати не менш як 400 грамів різних овочів і фруктів на добу!

СУП ІЗ КАБАЧКІВ ТА ЗЕЛЕНІ

Інгредієнти для супу:
1 цибулина-порей
1 зубець часнику
2 невеличкі кабачки
2 ст. ложки насіння льону
сік половини лимона
жменя свіжої зелені (базилік,
шпинат, петрушка)
морська сіль
мелений чорний перець
вода (у разі потреби)
+ насіння льону для прикраси

для часникових грінок:
цільнозерновий хліб
1 зубець часнику
оливкова олія

Приготування:

1. Наріжте ніжно-білу і світло-зелену частини цибулі-порею кільцями. Добре промийте і дайте висохнути. 2. Нагрійте оливкову олію та вкиньте цибулю-порей і дрібку солі. Смажте до м’якості, 5—6 хвилин, щоб позбутися гіркого смаку. 3. Додайте подрібнений часник і готуйте ще 30 секунд. Зніміть із вогню. 4. Кабачки наріжте кубиками і покладіть у блендер разом із цибулею-пореєм, насінням льону, лимонним соком. Поперчіть і змішайте до утворення однорідної маси. Додавайте воду, якщо маса загуста. 5. Покладіть жменю базиліку, шпинату та петрушки і все знову змішайте. 6. Засмачіть улюбленими приправами. 7. Приготуйте часникові грінки: розігрійте духовку до 180°С і викладіть нарізані шматочки хліба на пергаментний папір. Запікайте до хрусткості, близько 5—6 хвилин. 8. До готових грінок додайте часник і скропіть олією, перемішайте 9. Подавайте суп кімнатної температури або злегка охолодженим. Зверху прикрасьте часниковими грінками та тонко нарізаними кабачками, скропіть оливковою олією і посипте насінням льону.

! Якщо ви полюбляєте більш ніжну консистенцію, додайте більше води.

 

рецепт в журналі Plateful #11
фото: Ірина Гуртовенко

поділитися

переглядів: 169

Популярні записи | рецепти
Микола Гуртовенко