КАРТОПЛЯНА ПІЦА

Інгредієнтидля основи:
2 великі картоплини
1 ст. ложка оливкової олії
1 зубчик часнику
суміш спецій до смаку
морська сіль

для начинки:
соус песто з петрушки (рецепт нижче)
150 г моцарели
2—3 жмені листя шпинату
свіжий базилік та рукола
2—3 стебла зеленої цибулі
20 г кедрових горішків
декілька оливок
паростки люцерни
паростки соняшнику

1. Розігрійте духовку до 200°C. 2. Картоплю наріжте на дуже тонкі скибочки та розкладіть у вигляді кола на деко, вистелене пергаментом. Заповніть його так, щоб не лишилося дірок. 3. Скропіть оливковою олією, посоліть, поперчіть, додайте часник. 4. Запікайте протягом 10—15 хвилин, поки скибочки картоплі  не зм’якшають, і вийміть з духовки. 5. Змастіть заздалегідь приго- товленим соусом песто з петрушки. 6. Покладіть сир, листя шпинату, зелену цибулю разом із кедровими горішками. 7. Запікайте 7—10 хвилин, поки сир не розплавиться. 8. Вийміть духовки і прикрасьте свіжим базиліком, руколою, оливками та паростками.

 

ПЕСТО З ПЕТРУШКИ

1. Покладіть до чаші блендера добру жменю петрушки, кедрові горішки, часник та оливкову олію. 2. Добре все змішайте до однрідної маси (соусу).

Смакуйте та насолоджуйтеся!

Не шкодуйте до свого столу соковитої зелені та різних овочів кожного дня!

 

 

рецепт з журналу Plateful #11
фото: Ірина Гуртовенко

поділитися

переглядів: 180

Популярні записи | рецепти
Микола Гуртовенко